Jacinta Laštro, kandidatkinja XI. izbrone jedinice: “Ne želim da moja djeca moraju ponovo počinjati svoj život u tuđim zemljama”


Ja sam Jacinta Laštro, rođena sam  u Banjaluci 1959. godine, po zanimanju  ekonomist, radim kao financijski direktor, sretno udana, majka  petoro  djece i baka sedmoro unučadi.
Kad  smo istjerani iz Banjaluke 1992. godine, morali smo početi novi  život u Zagrebu, tada  sa  troje djece. U Zagrebu nas je Bog nagradio sa još  dvoje  djece. Kćeri Natalija, Ivana i Katarina su završile fakultete i osnovale  svoje  obitelji, sin Hrvoje  je student  druge  godine fakulteta a najmlađa kćerka Anamarija je završila medicinsku školu ove godine. Danas nema države i kontinenta na kojoj nemamo bližu rodbinu, od Brisbena u Australiji, Kanade, Amerike i po cijeloj  Europi i Hrvatskoj.
Aktivno sam sudjelovala u svim akcijama U ime obitelji, kao volonter i promatrač.
Kako sam  došla do zrelih godina, kad su naša djeca odrasli ljudi, odlučila sam se aktivirati u svim akcijama za pomoć Lijepoj Našoj. Ne želim da moja djeca moraju ponovo počinjati svoj život u tuđim zemljama, jer smo to jako dobro osjetili na svojoj koži. Ovo je moja zemlja, neka sebi tu grade dom, u našoj zemlji imaju svoju budućnost.
Kao aktivan vjernik, smatram da jedino kroz ovu stranku mogu ostvariti svoje životne ciljeve, a to su vjera, obitelj i domovina.

Aktualnosti

15/04
2017

Krešimir Planinić: Lex Agrokor ima sistemski značaj i sistemsku grešku

Uzbibalo se gospodarstvo, politika, pravo, ekonomija, filozofija itd. na slučaju Agrokor. S pravom! Mnoštvo je društvenih poruka koje možemo iščitavati, a nitko više i ne sumnja u sistemski značaj događaja puno šireg od obitelji Todorić i njihove poduge obimne poslovne aktivnosti. Jasno je da naša bora zabrinutosti nije maknuta donošenjem Lex Agrogor, jer 15 mjeseci, […]


26/03
2017

Novi izborni zakon

U sklopu konferencije ”Hrvatska kakvu trebamo” održana je i panel-rasprava o političkom sustavu u Hrvatskoj, na kojoj su se neki sudionici izjasnili za promjene izbornog sustava, pa i promjenu broja izbornih jedinica, prenosi Večernji list. Krešimir Planinić je naglasio kako su odstupanja puno veća od 5 posto, od izbora do izbora, iako su svi svjesni […]


26/03
2017

Projekt domovina: U zagovaranju života od začeća do prirodne smrti neće biti kompromisa

„Vjerujemo da ćemo proklamiranjem radosti života slaviti i radost nerođenog života, a nastojat ćemo i promicati ljepotu života u jednom pozitivnom svjetlu. Ovo je jedan od demokratskih alata kojim to želimo postići – zagovarati život od začeća do prirodne smrti. Udruga U ime obitelji i Projekt domovina uvijek će podržavati taj stav i s time […]