Blaženka Kulić, kandidatkinja VIII. izborne jedinice: “U našem narodu postoji želja i volja za stvarnim promjenama”


Zovem se Blaženka Kulić, živim u Rijeci sa suprugom Slavenom i dvoje djece. Kćer Silvia je studentica, a sin Anton gimnazijalac. Srednju školu, kulturno-umjetničkog usmjerenja završila sam u Bjelovaru. Diplomirala sam na Šumarskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu gdje sam stekla i akademski stupanj magistre znanosti iz područja biotehničkih znanosti, polja šumarstvo grane ekologija. Zaposlena sam u Primorsko-goranskoj županiji na radnom mjestu savjetnice za lovstvo i šumarstvo.

Aktivno sam uključena u rad župne zajednice Sv. Nikola Tavelić. Voditeljica sam Karitasa, članica župnog zbora „fra Ivo Peran“, a na blagdan Sv. Elizabete 2010. godine dala sam trajne zavjete evanđeoskog života u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda sa sjedištem u crkvi sv. Nikole na Krnjevu u Rijeci. Volontiram u Socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Elizabete“ koja pomaže siromašnima i beskućnicima kroz prikupljanje i podjelu hrane, odjeće, obuće, namještaja i ostvarenja njihovih osobnih prava.

Građansku inicijativu ”U ime obitelji” sam prepoznala kao istinsku braniteljicu ne samo obiteljskih vrijednosti, nego i naše Domovine koja je zapala u tešku moralnu, društvenu i ekonomsku krizu. Prikupljajući potpise za oba referenduma koje je pokrenula U ime obitelji, otkrila sam da u našem narodu postoji želja i volja za stvarnim promjenama temeljenim na kršćanskim i moralnim vrijednostima.

Time potaknuta, odlučila sam uz podršku i suglasnost moje obitelji i politički djelovati jer zalaganje u civilnom društvu ima ograničen doseg. Vođena svojom kršćanskom savješću, maksimalno ću se zauzeti za ostvarenje projekta U ime obitelji – projekt Domovina i na taj način pridonijeti oblikovanju političkih i zakonskih odluka koje koriste općem dobru.

Aktualnosti

04/08
2017

ŽELIMO VAM SRETAN DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI!


15/04
2017

Krešimir Planinić: Lex Agrokor ima sistemski značaj i sistemsku grešku

Uzbibalo se gospodarstvo, politika, pravo, ekonomija, filozofija itd. na slučaju Agrokor. S pravom! Mnoštvo je društvenih poruka koje možemo iščitavati, a nitko više i ne sumnja u sistemski značaj događaja puno šireg od obitelji Todorić i njihove poduge obimne poslovne aktivnosti. Jasno je da naša bora zabrinutosti nije maknuta donošenjem Lex Agrogor, jer 15 mjeseci, […]


26/03
2017

Novi izborni zakon

U sklopu konferencije ”Hrvatska kakvu trebamo” održana je i panel-rasprava o političkom sustavu u Hrvatskoj, na kojoj su se neki sudionici izjasnili za promjene izbornog sustava, pa i promjenu broja izbornih jedinica, prenosi Večernji list. Krešimir Planinić je naglasio kako su odstupanja puno veća od 5 posto, od izbora do izbora, iako su svi svjesni […]