Damir Foretić, kandidat II. izborne jedinice: “Da bi obitelj mogla opstati potrebno je snažno gospodarstvo, a za to je preduvjet pravedan i moralan pravni sustav”

Zovem se Damir Foretić, rođen sam 1957. godine na otoku Vrniku kod Korčule gdje sam završio osnovnu školu. Srednju školu i Višu školu smjer arhitekture završio sam u Zagrebu. U braku sam sa suprugom Snježanom 34. godine, imamo petero djece, te četvero unučadi. Projektant sam obnove Zagrebačke katedrale od 1992. godine do danas. Branitelj sam bio 1991. te 1995. godine. Od 1992.-1996. suradnik sam Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u provođenju akcije Austrijskog Caritasa “Krov nad glavnom”. Od 1996. godine radim u vlastitom poduzeću koje se bavi projektiranjem, nadzorom i klesarstvom. Aktivan sam član Zajednice Molitva i Riječ od početaka.

Zašto politika u ovoj dobi? Prvenstveno kao poticaj mladima da se ne boje istaknuti javno i boriti za novo društvo. Svatko od nas mora biti osoba koja svjedoči i živi ono što smo baštinili od naših starih. Mora biti istinski primjer-svjedok u svojoj obitelji, jer to je jedino polazište obnove i uspjeha naših obitelji u budućnosti. Obnovom obitelji obnavlja se i narod. Da bi obitelj mogla opstati potrebno je snažno gospodarstvo, a za to je preduvjet pravedan i moralan pravni sustav. Neki zakoni i uredbe ne mogu se mijenjati svake četiri godine. Postoji niz vrednota našeg društva upisanih i u Ustav RH koje se ne mogu dovoditi u pitanje već zakonski dopuniti i takove se trebamo učiti primijeniti.