Tomislav Vukelić: Projekt Domovina bi u Hrvatskoj mogao postati ono što je Pravo i Pravda u Poljskoj

Povodom najave početka izgradnje velikog sportskog centra Sesvete, na području devastiranog i zapuštenog igrališta i bivšeg disco kluba Planet, razgovarali smo s Tomislavom Vukelićem, vijećnikom Vijeća Gradske četvrti Sesvete i članom predsjedništva stranke Projekt Domovina.

Tomislav Vukelić je inženjer cestovnog prometa i pričuvni časnik Hrvatske Vojske u činu poručnika. Kako sam kaže, sretno je oženjen i otac dvoje djece. Aktivan je u svojoj župi Svih svetih u Sesvetama, a od samih početaka uključen je i u sve aktivnosti udruge U ime obitelji.

“Cijeli život živim u Sesvetama i stvarno ih volim. To je ona ljubav koju je teško opisati riječima, no Sesvećani će znati o čemu pričam. Sesvete su danas kvart mladih obitelji, kvart punih kolijevki i zato je pred Sesvetama svijetla budućnost”, kaže Vukelić.

Možete li nam predstaviti projekt koji uskoro kreće u Sesvetama

S velikim zadovoljstvom želim Vam najaviti projekt izgradnje velikog sportskog centra Sesvete vrijednog najmanje 100 milijuna kuna, čija bi realizacija trebala krenuti za 10-ak dana rušenjem devastiranog i zapuštenog igrališta i bivšeg disco kluba Planet. Taj zapušteni objekt postao je okupljalište narkomana, a riječ je o vrijednom prostoru na kojem se treba urediti rekreacijski dio koji nedostaje Sesvetama.

 

wp_20160925_016wp_20160925_007

wp_20160925_008

Na tom prostoru je predviđena obnova dva velika igrališta – jednog kojim bi se koristila i upravljala Osnovna škola Luka i drugog za nogomet, košarku i rukomet koji bi mogli koristiti svi stanovnici Sesveta. Uz spomenuta dva igrališta planirana je i mala zatvorena polivalentna dvorana za fitness i borilačke sportove, biciklistička staza do Dobrodola, predviđene su i svlačionice te ugostiteljski dio.

Ono što posebno želim istaknuti je izgradnja Street workout vježbališta i Skate parka. To su naši prijedlozi za koje smo izborili da se uvrste u projekt. Drago mi je da smo, po tom pitanju, mogli biti glas naših mladih. Nadam se da bi ako krene sve po planu, izgradnju istih mogli očekivati na proljeće. Najavljujem također izglednu izgradnjustreet workout vježbališta sljedeće godine u Novom Jelkovcu, te podnošenje zahtjeva (koji je potkrijepljen s 350 potpisa) za izradu projektne dokumentacije po istom pitanju za Staro Brestje.

street-workout-1skate-park

wp_20160925_001

 

Sad pred kraj mandata želimo Vas pitati kako ste zadovoljni svojim radom i radom vijeća u cjelini

Slobodno mogu ustvrditi da je ovo Vijeće Gradske četvrti Sesvete najbolje vijeće unazad 10 godina. Nije to subjektivan dojam, svi pokazatelji i parametri to dokazuju. Realizacija plana malih komunalnih akcija (MKA) u prosjeku je nekih 80 posto, što u prošlim sazivima nije bilo ni blizu tome.

Jako sam zadovoljan svojom suradnjom sa stranačkim kolegom Ivanom Markulinom te našim zajedničkim i koordiniranim djelovanjem u ovom sazivu VGČ-a. Kako je o naša dva glasa ovisilo tko će formirati većinu u vijeću, bio je to za nas veliki ispit. Mislim da smo ga uspješno položili. Stavili smo interes i prosperitet Sesveta ispred svog osobnog interesa. Pozitivno smo šokirali i političke protivnike pokazavši im da smo vjerodostojni i da stisak ruke kod nas vrijedi više od ovjerenog potpisa.

Ono na što sam posebno ponosan je da smo mogli pomoći našim Sesvećanima u rješavanju nagomilanih infrastrukturnih problema s kojima se suočavaju godinama. Tu bih posebno istaknuo Sesvetski Kraljevec koji je zadnjih 10 godina bio svojevrsno slijepo crijevo. Zahvaljujem Bogu na podarenom zdravlju da sam mogao biti na svim sjednicama. Bili smo aktivni i konstruktivni, no teško je biti objektivan kad ocjenjuješ samog sebe i zato će pravu ocjenu našeg rada dati birači u svibnju 2017. godine.

vijece-fotka-2

 

Znači stranka Projekt Domovina izlazi na lokalne izbore u Zagrebu? Kakva su očekivanja?

Možda je hrvatskoj javnosti to već i poznato, no želim podsjetiti da stranka Projekt Domovina nije izašla na nedavno održane parlamentarne izbore. To je bila zajednička odluka predsjedništva. Smatram da je to bila dobra odluka. Nakon ovih izbora otvorio se na političkoj sceni jedan veliki prostor kojeg trenutno nitko ne pokriva i mislim da je prilika da se Projekt Domovina tu pozicionira, te pokuša postati nešto slično što je u Poljskoj Pravo i Pravda.

Stranka Projekt Domovina izlazi na predstojeće lokalne izbore u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu.

Krenuli smo s ozbiljnim pripremama, okuplja se jedna odlična ekipa. Do proljeća ćemo biti spremni za samostalni izlazak na izbore u svih 17 gradskih četvrti grada Zagreba, te za Gradsku skupštinu. Očekujem da ćemo nakon lokalnih izbora imati svoje zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, te vijećnike u Vijećima Gradskih četvrti kao i u Mjesnim odborima. Jednom riječju – optimist sam.

Na kraju, uputio bih jedan poziv svim dobrim ljudima, a posebno mladima. Projekt Domovina je stranka mladih, koje ovim putem pozdravljam i pozivam da se još aktivnije uključe u sva zbivanja u društvu i politici. U Projektu Domovina su Vam vrata širom otvorena. Mladi i novi ljudi u politici ključ su uspjeha za sretniju i uspješniju budućnost Hrvatske

Izvor: narod.hr