U ime obitelji: Kandidatura Vesne Pusić – Loš kandidat ne može dobro predstavljati Hrvatsku niti koristiti UN-u

Natalija_Kanacki-580x385

Udruga U ime obitelji izražava zabrinutost što je Vlada RH predložila gđu. Vesnu Pusić kao kandidata Republike Hrvatske za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda.

“Jedan od ključnih preduvjeta dobrog obnašanja ove dužnosti UN-a je poštivanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti mišljenja, pogotvo u vidu nalaženja rješenja različitih razmimoilaženja i napetosti u međunarodnim odnosima. Gđa. Pusić u svojem je dosadašnjem radu kao državna dužnosnica: ministrica vanjskih poslova i potpredsjednica Vlade, pokazala ne samo da ne poštuje uvjerenje velikog broja hrvatskih građana i birača, nego je s pozicije moći nametala svoje mišljenje svim građanima. Uoči održavanja prvog građanskog referenduma o braku u 2013. izjavila je: ‘Neobično je važno da svi građani, bez obzira što mislile o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv’”, istaknula je Natalija Kanački, članica Upravnog odbora Udruge U ime obitelji.

 

Ne razumije i poštuje različitost mišljenja vlastitih građana

“Ministrica Pusić također je pokazala da ne poštuje i ne razumije situaciju drugog kada je Udruzi žena u Domovinskom ratu nakon njihovog šestomjesečnog čekanja na sastanak s ministricom i pritužbe da nalazi vremena sudjelovati na gay prideu, ali ignorira prava žena nad kojima je izvršen ratni zločin, javno poručila: ‘Očekivala bih da one, kao žrtve nasilja, imaju solidarnost sa svim drugim žrtvama ili potencijalnim žrtvama nasilja te očekujem da budu u prvim redovima na Split Prideu’. Ove i druge izjave ministrice Pusić pokazuju da ona ne poštuje i ne razumije različitost mišljenja i potreba vlastitih građana koje je bila dužna predstavljati u 4 godine mandata”, rekla je Kanački.

“Zabrinjava činjenica da vlada Zorana Milanovića, uz toliko prikladnih kandidata koji imaju znanja i sposobnosti odlično obavljati posao glavnog tajnika UN-a i time povećavati ugled Hrvatske – po političkom ključu odabrala kandidatkinju koja nema potrebne kompetenecije. Loš kandidat ne može dobro predstavljati Hrvatsku niti doprinositi radu UN-a”, zaključuju u U ime obitelji.