Krešimir Miletić, kandidat I. izborne jedinice: “Ulaganje u obitelj ključna je investicija u zdravu, snažnu i stabilnu Hrvatsku”

Zovem se Krešimir Miletić. Oženjen sam i otac petero djece. Diplomirao sam na Sveučilištu u Zagrebu, Pravni fakultet, kao  diplomirani socijalni radnik. Po završetku studija, magistrirao sam na poslijediplomskom specijalističkom studiju ‘Management neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje’ Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim redovnog obrazovanja završio sam niz edukacija i stekao nekoliko certifikata iz područja građanskog odgoja, psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji, psihosocijalnog tretmana maloljetnih počinitelja nasilja, rada s djecom koja imaju rizično ponašanje i dr. Trenutno sam zaposlen u Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Uz profesionalni angažman, sudjelovao sam u brojnim aktivnostima na području civilnog društva kroz udrugu Vigilare, Udrugu za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac te aktivno sudjelujući u svim aktivnostima koje je pokretala građanska inicijativa U ime obitelji. U školi koju pohađaju moja djeca u nekoliko mandata bio sam izabran za predsjednika Vijeća roditelja, a u Župi bl. Ivana Merza Špansko obnašam mandat vijećnika župnog pastoralnog vijeća. Sa suprugom Mirtom vodim obiteljski zbor naše župe te molitvenu zajednicu Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac.

Sa 17 godina sudjelovao sam kao maloljetni dragovoljac u obrani Republike Hrvatske te stekao status branitelja Domovinskog rata.

U Hrvatskom saboru želim nastaviti beskompromisnu borbu za očuvanje obitelji i tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda. Obitelj je temelj svakog društva, a održivi razvoj i gospodarski oporavak Hrvatske i Europe nije moguć bez povratka temeljnim vrijednostima i cjelovitoj zaštiti dostojanstva ljudske osobe. Čovjek i dostojanstvo ljudske osobe treba biti središte svakog programa. Čovjek se rađa, raste i razvija u obitelji i o njoj, njenim potencijalima, vrijednosnoj orijentaciji i kvaliteti funkcioniranja ovisi rađanje, rast i razvoj svakog pojedinog čovjeka i cijeloga društva. Stoga je ulaganje u obitelj ključna investicija u zdravu, snažnu i stabilnu Hrvatsku.

Zato sam na ovim izborima odlučio podržati U ime obitelji – projekt Domovina jer okuplja ljude koji su se dokazali kao iskreni i vjerodostojni zagovornici temeljnih vrijednosti na kojima počiva naša Domovina.