Mate Barun: Projekt Domovina Zaprešić podržava inicijativu za preseljenje Rujanfesta

“Nekvalitetnim sadržajem koji se servira mladima odgajamo društvo za nekulturu u budućnosti. Želimo Zaprešić kulturnih i obrazovanih mladih ljudi. Stoga je potrebno promovirati i nuditi sadržaje koji će takve ljude privlačiti i izgrađivati, a ne odbijati. Također, buka koju festival stvara nije primjerena i do kasno u noć, radnim danima i vikendom, smeta sve građane koji nisu odabrali biti posjetitelji. Projekt Domovina Zaprešić podržava inicijativu za preseljenje Rujanfesta u ovakvom formatu iz Zaprešića”, rekao je za naš portal dipl. ing. Mate Barun iz Projekta Domovine Zaprešić komentirajući peticiju za preseljenje navedenog glazbenog festivala iz Zaprešića.

Naime, kako smo jučer objavili, stanovnicima Zaprešića dosta je Rujanfesta i odlučili su učiniti nešto po tom pitanju. Zato je na internetu osvanula peticija za preseljenje navedenog glazbenog festivala iz Zaprešića.

U peticiji piše sljedeće: “Već godinama ova “manifestacija” narušava prvenstveno bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okolice, a ove godine doživljava vrhunac neukusa odabirom najgoreg što u nazovi glazbi postoji.

Svaku noć bi trebali trpiti teror izvođača mahom najgoreg turbo folka velikom većinom iz Srbije, te istih takvih domaćih.

Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto.”

U trenutku pisanja teksta peticija protiv festivala na kojem bi od 16. do 18. i od 23. do 25. rujna trebali nastupati i imena poput Ace Lukasa, Harisa Džinovića, Saše Matića i Željka Joksimovića, više od 700 potpisa.