Sarvašani žele promjenu statusa svoje osnovne škole

Stranka Projekt Domovina nastavlja s osnivanjem novih ogranaka na području Osijeka. Tako je 12. srpnja u prigradskom naselju Sarvaš osnovan ogranak na čije je čelo izabran Antun Krstin, za njegovu zamjenicu odabrana je Snježana Lučić, dok je za tajnika izabran Zlatko Krstin.

Predsjednik novoosnovanog ogranka odmah je istaknuo probleme s kojima se susreću mještani Sarvaša – manjak radnih mjesta i slaba poduzetnička klima uzrokom su sve većeg odlaska ljudi u inozemstvo. Osnovna škola, iako ispunjava sve uvjete, i dalje ima status područne škole zbog čega dolazi do stalnih promjena nastavnika, te su djeca zakinuta za kvalitetnije provođenje školskog programa. Postoji i problem nedostatka rasvjete u Riječkoj ulici, te manjak autobusnih stanica za povezanost s gradom Osijekom, a za sve to do sada vlasti nisu imale sluha.

Okupljene su pozdravili predsjednik osječkog ogranka Kristijan Šimičić, njegova zamjenica Zrinka Vlašić, te predsjednica podružnice za Osječko-baranjsku županiju i članica predsjedništva Projekta Domovina Klementina Šuljug. Oni su okupljenima iznijeli planove budućeg rada te istaknuli kako je naglasak aktivnosti stavljen na obitelj, koju treba čuvati i držati na okupu. Istaknuli su i to kako je međusobna interakcija i između članova bitna, jer svaki član treba biti glasnik programa Projekta Domovina i širiti riječ u svojoj okolini  da su promjenom perspektive moguće promjene.