Tomislav Paleka, prvi na listi za 9. IJ: Evo što kaže o braniteljima, poljoprivredi, in vitro fertilizaciji, Zadru

Tomislav Paleka, kandidat U ime obitelji – Projekt domovina za 9. izbornu jedinicu gostovao je na Anteni Zadar i odgovorio na petanest pitanja.

Ocjenjujući značajne osobe čijih se utjecaj i danas osjeti u hrvatskoj svakodnevnici, između ostalih, Josipu Brozu Titu, Anti Paveliću, Stjepanu Mesiću dao je negativnu ocjenu, a dr. Franji Tuđmanu, Angeli Merkel, Viktoru Orbanu pozitivnu.

Za migrantsku krizu podsjetio je da je udruga U ime obitelji još 18. rujna uputila otvoreno pismo premijeru Milanoviću u kojem je navela tri ključne stvari za rješavanje migrantske krize u interesu hrvatskog naroda i države.

Paleka ističe da je demografska politika vrlo važna i stranka predlaže uvođenje instituta majke-odgojiteljice. Za pobačaj kaže da je veliko zlo, žene ne treba osuđivati, ali za temu treba informiranost i edukaciju da bi mladi znali o čemu se radi.

Hrvaska u ovom trenutku ima jako loš zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, objasnio je detaljno Paleka problematiku oko zamrznutih embrija.

“Tri su najveća zla Dvadesetog stoljeća: nacizam, fašizam i komunizam i protiv sam svih oblika totalitarizama, a svoju ću djecu odgajati da poštuju svaku osobu bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost i na spol”, rekao je Paleka, objašnjavajući da su priče o fašizmu u Hrvatskoj pretjerane i da ih produciraju oni koji na neki način od toga žive.

Za hrvatske branitelje rekao je da su svetinja Hrvatske koji su nam nakon stoljeća omogućili da imamo slobodnu domovinu. “U Domovinskom su ratu ti ljudi podnijeli veliku žrtvu, izgubili su svoje zdravlje, svoje bližnje, prijatelje, suborce. Oni su jedna posebno osjetljiva skupina stanovništva i svi trebamo biti pažljivi prema njima i ne davati izjave koje stvaraju napetosti, kao što su ih davali Bojan Glavašević i ministar Matić”, podsjetio je Tomislav Paleka.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje: