U Splitu se predstavili kandidati liste U ime obitelji – projekt Domovina za 10. izbornu jedinicu

U nedjelju su se u Splitu predstavili kandidati liste U ime obitelji – projekt Domovina za 10. izbornu jedinicu.  Družeći se s građanima, prvi na listi, Tomislav Poljak, poduzetnik i otac desetero djece objasnio je kako se pridružio projektu Domovina, jer  mu je dosta toga da političari sprječavaju građanske inicijative i oglušuju se na zahtjeve onih kojima trebaju služiti. „Želim da moja djeca mogu dobro živjeti od svog znanja i svog rada  ovdje u Hrvatskoj, najlipšoj zemlji na svitu. Ne želim da im političari pričaju da će im biti bolje negdje drugdje i da ih istjeruju iz njihove Domovine“. Tomislav Poljak je naglasio da U ime obitelji – projekt Domovina izlazi samostalno na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama i da će se u Saboru zalagati za iste ciljeve za koje se zalaže u civilnom društvu – mjere pravnog, ekonomskog i društvenog jačanja obitelji, promjenu izbornog sustava koji u Sabor uvodi podobne umjesto sposobne i  kažnjavanje svake vrste zloupotrebe političke vlasti za stjecanje osobne ili stranačke koristi.

Tomislav Poljak je naglasio i kako je potrebno ulagati u mlade obitelji i potporu svima koji imaju djecu: neke od mjera su dječji doplatak za svako rođeno dijete, porezne olakšice bračnim parovima za kupovinu prvog stana,  ostvarenje statusa majke odgajateljice za majke četvero i više djece… Naglasio je kako u proračunu ima dovoljno novaca, ali se on troši na politički podobne udruge – više od 1,2 milijarde godišnje – umjesto da se ulaže u obitelji i poticanje poduzetništva – one koji mogu osigurati oporavak Hrvatske.

Sunčano jutro u Splitu kandidati su iskoristili za druženje sa građanima, dijeljenje letaka i predstavljanje kandidata za.

Osim Tomislava Poljaka kandidati za Hrvatski sabor na listi U ime obitelji – projekt Domovina su: Hrvoje Kalinić, Gvido Piasevoli, Grozdana Pavletić Adorić, Borko Gunjača, Vesna Ujević, Marin Divić, Ivana Bilić Antičević, Stanko Prcela, D. P., Mirjana Zemunik, Jerko Župa, Anita Livajić i Vesna Prolić.